Om oss

Kirurgiskt Hudcenter är en hudläkarmottagning som erbjuder hudsjukvård för patienter i Region Västmanland. Vi hanterar alla typer av hudåkommor men har ett särskilt intresse för bedömning av prickar och misstänkt hudcancer. Vi har en gedigen erfarenhet av att behandla hudtumörer.

Var finns ni?

Vi finns på Vasagatan 20 A, Västerås.
Hitta hit: Busshållplats "Smedjegatan", buss 2, 5, 6 och 21.

Hur bokar jag tid?

Offentligt finansierad vård: 

Vi behöver en remiss. Fyll i en egenremiss via 1177.se
Vill du kontakta oss kan du logga in på 1177.se och skicka meddelanden till oss. Via mail hanterar vi inga personuppgifter.

 

Privat finansierad vård: 

Längst ner på huvudsidan hittar du länk till webbokning. Vänligen läs kring våra vilkor innan du bokar.

Kan jag ringa?

Självklart! 021 - 80 10 40

Telefontid 07.30-08.30 tisdag till torsdag.

Praktisk information för offentligt finaseriad vård

Kostnaden för ditt läkarbesök är 340kr. Läs mer här.

Läs mer kring dina rättigheter som patient. 

Om du har synpunker/klagomål kring vården du erhållit av oss, kontakta oss här.

Jag är skriven i ett annat landsting, kan jag besöka er ändå?

Ja, vi kan ta emot patienter från andra landsting. Vi behöver dock fortfarande en remiss från läkare alternativt  att du fyller i en egen vårdbegäran via 1177 Vårdguiden.

Bild 2019-07-23 kl. 09.26


Vår undersköterska

Carina Tell är personen som håller igång mottagningen och ser till att alla delar av kliniken fungerar. Carina har arbetat med hudsjukvård sedan 1988 på Hudkliniken på Västerås sjukhus där hon senast arbetat som biträdande enhetschef.


Carina 2
IMG_1593

Våra läkare

Dr. Martin Gumulka är legitimerad läkare sedan 2009 och är specialist i hudsjukdomar sedan 2014. Martin har mångårig och bred erfarenhet vad gäller diagnostik och behandling av diverse hudsjukdomar men med särskild fokus på hudtumörer med sidoutbildning inom plastikkirurgi. Han har även en magisterexamen inom medicinsk estetik som är en tvåårig påbyggnadsutbildning. Martin har tidigare varit verksam vid Hudkliniken Västmanlandsjukhus Västerås, Arbets- och miljömedicin i Stockholm samt Hudcentrum Hagastaden i Stockholm där han fortsatt är verksam. Utöver arbetet som verksamhetschef vid Kirurgisk Hudcenter driver han även Estetiskt Hudcenter som erbjuder skönhetsbehandlingar. 

Har du frågor eller funderingar träffar vi dig gärna för att diskutera dina frågor kring din hud. Boka en konsultation med oss. 

Vem kan titulera sig hudläkare?

Hudläkare/hudspecialist/dermatolog är en specialistläkare som efter legitimering genomgått ytterligare 5 års utbildning och uppnått specialistkompetens inom hudsjukdomar.

Vad innebär en magisterexamen inom medicinsk estetik?

Det är en tvåårig universitetsutbildning inom medicinsk estetik med utbildning inom botox, fillers, laser och mycket mer. Särskilt fokus har lagts på behandling, minimering samt hantering av risker som kan uppstå.  

Får jag ställa fler frågor?

Självklart! Ta med dig dina frågor till besöket så besvarar vi dem.

 

Våra läkare

Dr. Frida Björnro genomförde sina läkarstudier på Karolinska Institutet och är legitimerad läkare sedan 2009. Hon påbörjade sin dermatologiska bana på Mälarsjukhuset och blev färdig specialist på Danderyds sjukhus. Hon är numera verksam på Hudcentrum Hagastaden de dagar hon inte förlägger till Kirurgiskt Hudcenter i Västerås. Frida har bred erfarenhet av att behandla olika hudsjukdomar men med ett särskilt intresse för hudtumörer. Frida är delgrundare och driver Kirurgiskt Hudcenter och Estetiskt Hudcenter.

 


frida
Anna

Våra läkare

Dr. Anna Blomstedt är specialist inom allmänkirurgi sedan 2016 och har gjort sin specialisttjänstgöring på Kirurgkliniken i Västerås. Hon kommer närmast från Bröst- och plastikkirurgiska sektionen där hon arbetat de senaste åren. På mottagningen arbetar hon enbart med försäkrings och privata patienter.

Önskar du hjälp med att ta bort mjällvårtor, ofarliga utstående hudförändringar som stör men som inte åtgärdas av regionen eller har du besvär av hemorrojder där du vill bekosta ingreppet själv; Välkommen att boka en konsultation.

 


Vi samarbetar med:

 

IMG_6885 (kopia)
IMG_7030 (kopia)
IMG_7023 (kopia)
IMG_7016 (kopia)